Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські правоохоронці проводять перевірку агрофірми «Провесінь» — Василь Пісний

Львівські правоохоронці проводять перевірку агрофірми «Провесінь» — про це «Гал-info» повідомив новий начальник обласної міліції Василь Пісний.
«Я мав зустріч з директором і адвокатом фірми, вислухав їх позицію і дав відповідні доручення. Зараз триває перевірка на підтвердження інформації, яка була оприлюднена раніше щодо ситуації, що склалася на агрофірмі. Ми вивчаємо цю ситуацію і чекаємо на результати перевірки. Як тільки вона завершиться, ми вживатимемо відповідних заходів», — зазначив головний міліціонер області.
Нагадаємо, колектив агрофірми «Провесінь» заявляє, що готовий вдатися до безстрокового голодування, якщо правоохоронні органи Львівщини не втрутяться у ситуацію з намаганнями відсторонити голову правління агрофірми Івана Півня від виконання обов’язків. Також працівники готові організувати пікетування Львівської обласної ради і Кабінету Міністрів та Верховної Ради України.
Як стверджується у зверненні працівників агрофірми, представники зацікавленої у поглинанні агрофірми «Провесінь» сторони, Сидір та Герасим Кізіни оприлюднили у пресі недостовірну інформацію про те, що на останніх, буцімто проведених зборах акціонерів «Провесні» було ухвалено рішення про зміну голови правління Івана Півня. (Зокрема, як повідомив у коментарі „Гал-іnfо” адвокат міноритарних акціонерів, один з акціонерів ВАТ «Агрофірма «Провесінь» Сидір Кізін, в листопаді 2007 року відбулися легітимні загальні збори акціонерів, участь в яких взяло 60 віджсотків акціонерів, на яких було прийнято рішення замінити голову правління, звільнивши Івана Півня та призначивши на його місце Анатолія Супрунюка.). Водночас Кізін звинуватив Івана Півня в тому, що за його участі було за безцінь розпродано майно підприємства, зокрема продовольчі ринки «Провесінь» на вул. Княгині Ольги та вул. Личаківській. Крім того, Кізін звинувачує Півня в тому, що останній занижує обороти підприємства, тим самим ухиляючись від сплати податків і від підняття зарплат працівникам, а також скуповує за безцінь акції підприємства у його працівників.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ