Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські правоохоронці затримали злочинців, які пограбували і підпалили дерев’яну греко-католицьку церкву 1670 року у Яворові

Львівські правоохоронці затримали трьох злочинців, які підпалили, з метою пограбування, дерев’яну греко-католицьку церкву, збудовану 1670 року у місті Яворові — про це сьогодні під час прес-конференції повідомив начальник ГУ МВС України у Львівській області Василь Пісний. За його словами, це вже не перший злочин затриманих осіб, один з них вже був засуджений раніше.
Як розповів головний міліціонер області, грабіжники вкрали з церкви стародавні ікони та чаші і підпалили храм, щоб замести сліди злочину. 
Василь Пісний також повідомив, що дві ікони вже знайдено і повернуто.
3 січня 2008 року сталася пожежа у місті Яворові в дерев’яній греко-католицькій церкві, що була збудована у 1670 році.
На момент прибуття першого рятувального підрозділу до місця пожежі, вогнем було охоплено будівлю церкви. У результаті пожежі вогнем знищено середню частину будівлі та майно церкви.  
Нагадаємо, заступник голови ЛОДА Тарас Батенко на наступній сесії ЛОР 19 лютого доповідатиме про хід виконання першочергових заходів із забезпечення збереження пам’яток дерев’яної сакральної архітектури на території Львівської області на 2006-2007 роки. У доповіді йтиметься про причини та результати розслідування виникнення пожеж дерев’яних церков у селі Підгірці, селищі Шкло та у місті Яворові. Як співдоповідачі виступатимуть також начальник ГУ МНС у Львівській області Сергій Дмитровський, новопризначені начальник обласного ГУ МВСУ Василь Пісний та начальник обласного СБУ Анатолій Матіос.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ