Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські прикордонники порушили 9 кримінальних справ за незаконне переправлення через держкордон

З початку 2010 року органами дізнання Західного регіонального управління Державної прикордонної служби, а це Закарпатська, Львівська та Чернівецька області, порушено 9 кримінальних справ щодо 7 осіб за незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ст. 332 КК України) та 8 кримінальних справ щодо 17 осіб за використання завідомо підроблених документів, – повідомили у прес-службі Західного регіонального управління ДПСУ.

 

Питання незаконної міграції завжди було і залишається актуальним для України як транзитної держави із країнами західної Європи. Відомо, що в світі існують надприбуткові тіньові галузі такі як наркоторгівля, проституція, торгівля зброєю та людьми, а також незаконна міграція. Важливо пам’ятати, що за усіма цими ганебними явищами стоять зламані життя сотень і тисяч людей, зруйновані та обездолені сім‘ї.

 

10 листопада 2009 року набрав чинності  Закон України № 1657-VІ від 21.10.2009 «Про внесення зміни до статті 101 Кримінально-процесуального кодексу України», яким органам прикордонної служби надаються повноваження щодо провадження дізнання у справах про незаконне переправлення осіб через державний кордон (ст.332 КК України ) та у справах про використання завідомо підроблених документів при перетинанні державного кордону (ч. 3 ст. 358 КК України).

 

Лише минулого року було порушено 71 кримінальну справу відносно 82 громадян, а вже з початку 2010 року органами дізнання Західного регіонального управління, а це Закарпатська, Львівська та Чернівецька області порушено 17 кримінальних справ стосовно 24 осіб. Із них за незаконне переправлення осіб через державний кордон України 9 кримінальних справ щодо 7 осіб (ст. 332 КК України) та 8 кримінальних справ щодо 17 осіб за використання завідомо підроблених документів під час перетину державного кордону (ч.3 ст. 358 КК України).

 

Варто нагадати, що у відповідності до ст. 332 КК України за організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництво такими діями або сприяння їх вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів або усуненням перешкод настає кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з конфіскацією транспортних, або інших засобів вчинення злочину. А за вчинення тих самих дій повторно, або за попередньою змовою групою осіб караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років з конфіскацією засобів вчинення злочину.

 

Як показує практика великих грошей і статку люди, які погоджуються на вчинення злочину не заробили окрім як ускладнили своє життя відбуваючи покарання в місцях позбавлення волі та життя своїх близьких, залишивши сім`ї без годувальників, а дітей без батьків.

 

Вирушаючи у закордонну подорож обов’язково переконайтесь у справжності Ваших документів для перетину кордону. В жодному разі не користуйтесь послугами незнайомих людей, які пропонують за окрему грошову винагороду сприяти у виготовлені віз та паспортних документів. Запам’ятайте, використання завідомо підроблених документів (ч.3 ст. 358 КК України) карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

 

Шукаючи можливість працевлаштуватись за кордоном не користуйтесь послугами сумнівних організацій та посередників. Піддаючись на спокусливі пропозиції ви ризикуєте потратити в трудове, або сексуальне рабство, тобто стати жертвою торгівлі людьми.

 

Шановні співгромадяни не варто ставати на слизький та оманливий шлях. Бережіть себе та своїх близьких.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ