Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські синоптики застерігають про грозу на завтра

Як інформує Львівський регіональний центр з гідрометеорології, по місту Львову у середу, 11 серпня, вранці та вдень очікується гроза.

Погоду визначатиме поле підвищеного тиску та проходження атмосферного фронту. По місту Львову очікують мінливу хмарність, вночі без опадів, вранці та вдень короткочасний дощ, гроза. Вночі та вранці слабкий туман. Вітер південно-західний з переходом на північно-західний, 7 –12 м/с. Температура вночі 13 – 15°С, вдень 24 –26°С тепла.

В міському управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення нагадують, що під час грози не варто ходити під розлогими деревами, рекламними щитами, лініями електропередач і антенами, бо пориви вітру можуть їх пошкодити. Також варто уникати відкритої місцевості та води, бо вода – дуже добрий провідник струму.

Правила поведінки під час грози:

  • вдома – зачиніть усі вікна та двері, щоб не було протягу, бо він притягує кульову блискавку. Вимкніть з мережі усі електричні прилади – вони притягують блискавки, зокрема й телефон – є загроза влучання блискавки під час розмови.
  • на вулиці – не ховайтесь під деревами, бо вони притягують блискавки. Також є небезпека падіння важких гілок, які можуть зламатись від поривів вітру і завдати шкоди.
  • у лісі – не ховайтеся на підвищеннях і не бігайте, будьте там, де низькі дерева. Дуб, тополя, сосна та ялина найбільше проводять розряд електрики, найменше – верба, клен та кущі.
  • у полі – знайдіть заглиблення в землі і присядьте. Бажано, щоб це місце було сухим, бо волога земля сильніше проводить електрику.
  • уникайте металевих парканів, рекламних щитів, стін, біля яких ростуть дерева, вуличних ліхтарів, металевих веж, опор електропередач і, в жодному разі, не розкривайте парасольки, якщо маєте її з собою – металеві прути притягують розряди.

Зазначимо, в разі виникнення будь-яких непередбачуваних ситуацій, прохання повідомляти на «Гарячу лінію міста» за коротким номером 1580.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ