Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львівські ветерани УПА отримуватимуть доплати до пенсій

Львівська міська рада 6 січня виділила 3,5 млн гривень на доплату до пенсії ветеранам Української повстанської армії в 2011 році.

У бюджеті, який прийняла сесія Львівської міської ради 6 січня, передбачено кошти на надання матеріальної допомоги мешканцям міста, зокрема: щомісячна доплата до пенсій ветеранам УПА у розмірі 500 грн, виплата адресних допомог у вигляді щомісячної доплати до пенсії громадянам, яким виповнилося 100 і більше років та інші соціальні виплати.

Цього року видатки на соціальний захист та соціальне забезпечення встановлено у розмірі 27,6 млн грн, що на 0,3 млн грн більше, ніж 2010 року.

"Ідеальних бюджетів не буває. Бюджет, який ми прийняли, є збалансованим, хоча не враховує усіх пропозицій. Єдине, чим я не задоволений, – це вилучення до державного бюджету понад 65 млн грн. Ми будемо просити, аби нам ці вилучення скасували, щоб ми мали кошти і на наші соціально-економічні програми, і на інші важливі проекти", - сказав мер Львова Андрій Садовий.

Він підкреслив, що ті кошти, які затверджені в бюджеті (відсотків 90), - це кошти на виплату заробітної платні.

"Бюджет складний, мусимо економити на всьому. У нас також була підготовлена ухвала, щоб звільнити всі церкви від сплати земельного податку, однак, за браком часу, ми її не проголосували, але розглянемо вже в другій половині січня", - акцентував Садовий.

Нагадаємо, що на даний момент в місті проживає 590 ветеранів УПА.

Як повідомлялося раніше, Львівська обласна рада 4 січня виділила на виплату одноразової матеріальної допомоги ветеранам Української повстанської армії в 2011 році, повідомляє ТСН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ