Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львівській міській раді радитимуть діти

Сьогодні, 29 червня, під час засідання сесії львівської міської ради депутати затвердили положення про Дитячу дорадчу раду при Львівській міській раді. До Дитячої дорадчої ради увійдуть неповнолітні. Ухвалу ініціювали депутати Уляна Пак та Юлія Гвоздович, передає Гал-інфо.

В інформаційній довідці вказано, що діяльність Дитячої дорадчої ради при Львівській міській раді спрямована на  захист прав та інтересів дітей, врахування їх думки та безпосереднього залучення дітей до прийняття рішень в органах виконавчої влади і місцевого самоврядування, що стосуються дітей.

Персональний склад ради змінюватиметься кожні 2 роки.

Голова Ради, його заступник та секретар обираються на річний термін відкритим голосуванням на засіданні Ради простою більшістю голосів від її складу. Особа, яка стала головою Ради, не може бути обраною повторно більш ніж 2 рази.

Голова Ради та її члени працюють на громадських засадах.

Членство у Раді є індивідуальним. До складу ради можуть бути включені неповнолітні мешканці Львова віком до 18 років, які представляють різні категорії дітей у місті: учнівське самоврядування загальноосвітніх навчальних закладів, учнівське самоврядування  професійно-технічних навчальних закладів, представники вразливих груп дітей – з багатодітних та неповних сімей, малозабезпечених сімей, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими потребами, представники дитячих громадських організацій тощо.

Персональний склад Ради затверджує начальник відділу «Служба у справах дітей» у порядку, передбаченому цим Положенням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ