Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівському історичному музею передано 100 історичних раритетів датованих ХІХ століттям

Сьогогодні у приміщенні палацу Бандінеллі відбулася презентація переданих Львівському історичному музею історичних цінностей ХІХ століття. Здебільшого це витвори українського іконопису послідовників популярних українських живописних шкіл та цінні предмети особистого вжитку (сервізи, ножі, ложки та ін) . Історичні цінності передані управлінням СБУ у Львівській області згідно з рішенням суду щодо шести кримінальних справ за фактами спроб українців та жителів іноземних країн перетнути державний кордон України з раритетами протягом 2001-2002 років. Про це „Гал-info” розповів завідувач відділу історичних коштовностей Львівського історичного музею Сергій Богданов.
 Як зазначив старший слідчий у особливо важливих справах УСБУ у Львівській області Василь Гуменний, передача історичних раритетів є наслідком відповідальної роботи працівників митних служб Яворівської, Рава-Руської та Моститської митниць.
 Варто відзначити, що це найбільша партія переданих працівниками СБУ історичних коштовностей Львівському історичному музею. До того у 2004 році було передано 24 експонати, а загалом від 1995 року до сьогодні передано практично 200 найменувань історичних цінностей.
 Серед ікон, переданих нещодавно є цінна ікона датована кінцем 18 століття. Спеціально для ікони майстрами був виготовлено автентичний оклад з чистого срібла та з позолотою вагою близько половини кілограма. Експерти історичного музею відносять пам’ятку до справи рук послідовників Ярославської живописної школи.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ