Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівську статую «Ощадності» реставрують

Протягом 2-3 місяців триватиме робота з реставрації львівської статуї «Ощадності», що на фасаді будинку Музею етнографії та художнього промислу на пр Свободи, 15. З бюджету міста на ці роботи виділяють 300 тис грн. Є ще кошти, зібрані студентами під час благодійного аукціону, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Ще торік спільно з університетом банківської справи ми провели благодійний аукціон, на якому вдалось зібрати 300 тис грн. За ці кошти було замовлено виготовлення проекту. Документ готувала Національна академія мистецтв. Обрано підрядника. Загальна вартість робіт – 490 тис грн. У міському бюджеті на ці потреби закладено 300 тис грн. Підрядник вже поставив риштування, але роботи з реставрації ще не розпочаті. Всю робочу зону накриємо ще дашком. Думаю, за 2-3 місяці роботи будуть виконані. Загалом буде відреставровано 3 фігури та 2 люкарни», - розповіла Лілія Онищенко, начальник управління охорони історичного середовища.

Скульптурна композиція «Рільництво. Ощадність. Промисловість» з 1891 року прикрашає Львівський музей етнографії та художнього промислу. Цю архітектурну перлину Львова, створену львівським скульптором італійського походження Леонардом Марконі, називають ще львівською статуєю Свободи через схожість зі знаменитою Статуєю Свободи у Нью-Йорку. Скульптура понад сто років не реставрувалася.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ