Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівським школярам розкажуть про першу радянську окупацію Галичини

Сьогодні, 2 березня, у Львові відбудеться урок пам’яті «Перша радянська окупація Західної України (1939-1941рр.)». Відтак, захід пройде для учнів ліцею імені Героїв Крут. У рамках уроку пам’яті ліцеїсти переглянуть документальний фільм «Золотий вересень. Хроніка Галичини 1939-1941», повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Організаторами заходу є ГО «Західно-Український Центр Історичних Досліджень» спільно з управлінням культури Львівської міської ради та ГО «Самопоміч».

Відтак, урок відбудеться у Львівському державному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут. Під час уроку ліцеїсти зможуть поспілкуватися з офіцером польської армії Теодором Фуртою та переглянути документальний фільм «Золотий вересень. Хроніка Галичини 1939-1941».

Наступний показ фільму відбудеться у класичній гімназії при ЛНУ ім. Івана Франка, Львівській лінгвістичній гімназії та у школах Львова №90, №36, №42. Також заплановано повторний показ фільму у НУ «Львівська Політехніка».

Нагадаємо, «Золотий вересень. Хроніка Галичини 1939-1941» – це перший фільм в Україні, знятий про цей історичний період. Стрічку створено на основі архівних документів, матеріалів і спогадів очевидців подій представників українського, польського і єврейського народів довоєнної Галичини.

«Золотий вересень. Хроніка Галичини 1939-1941» знято у форматі «Discovery» на замовлення громадської організації «Західно-Український Центр історичних досліджень» за підтримки Львівської міської ради, доброчинців і меценатів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ