Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівський БК «Політехніка-Галичина» займає третє місце в Суперлізі чемпіонату України з баскетболу

У матчі 16-го туру регулярної першості чоловічої баскетбольної Суперліги чемпіонату України львівська «Політехніка-Галичина» в гостях зазнала нищівної поразки від БК «Сумихімпром» – 77:102.
БК «Сумихімпром» – «Політехніка-Галичина» (Львів) – 102:77 (24:15, 20:26, 26:22, 32:14). 26 січня. Суми. Баскетбольний центр «Олімп». 1200 глядачів.
Судді: Рижик, Ісаченко, Широбоков.
БК «Сумихімпром»: Буцький (7 очок), Єрьомін (0), Загрибельний (3), Зозуля (4), Коженець (15), І.Крівіч (22), Р.Крівіч (27), Малиш (5), Томіч (5), Лепінайтіс (14), Габшис (0).
«Політехніка-Галичина»: Кузьмін (6), Булаїч (11), Аннєнков (6), Зубрицький (6), Голубєв (4), Гуртовий (19), Улянко (6), Лобанов (11), Умбрашко (7).
В тому, що на них у Сумах очікує важке випробування, ніхто з гравців львівської «Політехніки-Галичини» не сумнівався ні на мить. Ще тиждень тому, одразу після перемоги над «Кривбасбаскетом-Люкс», і тренери, і гравці львівської команди говорили, що їхні думки вже зайняти матчем проти сумчан.
Гра розпочалася для наших хлопців не надто вдало, і вже після першої чверті господарі мали доволі комфортний відрив у 9 очок. Проте завдяки перш за все зусиллям Гуртового гості до великої перерви зуміли скоротити відставання до 3 очок, і здавалося, що після відпочинку вони остаточно перехоплять ініціативу і надалі диктуватимуть супернику свою волю. Однак у складі сумчан є дуже грізна зброя – дует братів-близнюків Крівічів. І якщо в Ігоря та Ростика підуть кидки, то проблеми у суперників виникають моментально, бо зупинити їх практично неможливо. На жаль, саме це й сталося у звітному матчі. Крівічі на двох набрали 49 очок – майже половину від загального доробку своєї команди.
І все ж перед заключною 10-хвилинкою у галичан жевріла надія на позитивний підсумок, адже суперники були попереду лише на 7 очок – 70:63. Але у вирішальний момент наших гравців підвели нерви. Щоправда до певної міри їх на це спровокували арбітри, які не в кожному з епізодів приймали адекватне ситуації рішення. Зокрема, коли Аннєнкову зламали ніс, вони примудрилися не лише зафіксувати порушення правил з його боку, а ще й дали нашому плеймейкеру технічний фол. Цей епізод остаточно зламав «політехніків» і «хіміки» без надзусиль довели свою перевагу до 25-ти очок, що аж ніяк не відповідає тому, що відбувалося на майданчику і тим паче співвідношенню сил команд-суперниць.
Проте навіть поразка з великим рахунком не вплинула на турнірне становище «Політехніки-Галичини», яка й надалі, маючи в своєму активі 11 перемог у 16-ти матчах, одноосібно посідає третє місце. А свій наступний поєдинок підопічні Валентина Вороніна проведуть наступної суботи. На своєму майданчику вони поміряються силами з южненським «Хіміком», який так само як і БК «Сумихімпром» відстає від нашої команди лише на одне очко. А потім «Політехніка-Галичина» знову відправиться в Суми, де пройде «Фінал чотирьох» Кубка України. Нагадаємо, що в півфіналі на наших хлопців чекає чинний чемпіон країни маріупольський «Азовмаш». Переможець цієї зустрічі зіграє у фіналі з тим, хто виявиться сильнішим в іншій парі, в якій поміряються силами БК «Сумихімпром» та БК «Київ».
Як розповів головний тренер БК «Сумихімпром» Рімантас Ендріяйтіс, в матчі першого кола у Львові їхня команда припустилася багатьох помилок і вони призвели до поразки. „В тій зустрічі ми довший час вели 6 – 8 очок, але в кінці суперник зробив ривок і ми програли. Від того поєдинку залишився неприємний осадок, тому хотіли зробити серйозний «чоловічий» реванш. І нам це вдалося. Ми дуже жорстко пресингували, не міняючи тактику упродовж всього матчу. Я хотів у третьому – четвертому періодах поставити «зону», але подумав, що львів’яни можуть отямитися, відновлять дихання і почнуть кидати. І тоді у нас можуть виникнути проблеми. Шкода, що одержав серйозну травму Малиш, і через те в мене були проблеми з замінами Томіла та Коженця. Загрибельний також хворий, у нього температура, але мої «маленькі» добре відпрацювали. Львів’яни ж нестримались, почали нервувати, штовхатися і зрештою зламалися. Що стосується Кубка України, то вже сам вихід нашої команди в «Фінал чотирьох» – це справжня сенсація. Ніхто не думав, що ми туди попадемо. Я тішуся, що ми два рази обіграли таку команду як «Хімік», з таким бюджетом та інфраструктурою. Так що я особливо не буду горювати, якщо ми візьмемо «бронзу»”.
Головний тренер «Політехніки-Галичини» Валентин Воронін пояснив ситуацію таким чином: „Так трапилося, що в заключній чверті у нас повністю розладналася гра – як в нападі, так і в захисті. Чому? Будемо розбиратися. На жаль, один з лідерів – Голубєв – виглядав дуже непереконливо: нічого не зробив, набрав п’ять фолів і сів на лаву. Щоправда у нього була травма, і зараз нелегкий період. Я задоволений тими, кого недавно взяв – Лобановим та Умбрашко. Обоє потроху починають допомагати і я думаю, що все встане на свої місця. А те, що трішечки одержали «по голові» - це завжди корисно. Бо без таких потрясінь починаєш потроху звикати, втрачаєш концентрацію. В першу чергу це стосується навчально-тренувального процесу. А на помилках потрібно вчитися. Бажано на чужих, але на них так швидко не доходить, як на своїх. Плюс дещо вплинув інший фактор: я не кажу, що суддівство було тенденційним, але кілька епізодів… Однак при цьому згоден, що команда суперника була сильнішою. Головне, в чому вона була сильнішою – в бажанні перемогти. Цього виявилося достатньо. А на стороні того, хто сильний духом, ще й везіння. Так що я вітаю сумчан, заслужено перемогли. Та й загалом Суми на їхньому майданчику обіграти дуже важко”.
„Гра видалася напрочуд напруженою. В деяких епізодах нам трохи більше поталанило. Але всі хлопці старалися як могли, кожен робив те, що в нього краще виходить, і все це разом вплинуло на результат, – розповів гравець БК «Сумихімпром» Олег Коженець. – Кінцівка була напруженою, але ми провели її добре. Дуже радий цій перемозі. Команда у Львова хороша: третє місце в чемпіонаті – це щось таки значить”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ