Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Львівський бронетанковий отримав нового керівника

Керівництво ДК «Укроборонпром» відсторонило від виконання своїх обов’язків директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа на час проведення розслідування Національним антикорупційним бюро України (НАБУ). Обов’язки керуючого покладено на одного з заступників – Олександра Гофнара. Про це повідомили в прес-службі Концерну.

Як прокоментували в Концерні, «Укроборонпром» системно бореться з корупцією на своїх підприємствах і тісно співпрацює з правоохоронними органами, журналістами і громадськими організаціями. За 3 роки Держконцерн передав правоохоронцям 158 матеріалів щодо протиправних оборудок на загальну суму 657,2 млн грн, 10,3 млн дол. США та 373,3 тис. євро. За направленими Концерном матеріалами правоохоронними органами здійснюється досудове розслідування за 41 кримінальним провадженням.

В НАБУ розповіли, за що затримали керівництво Львівського бронетанкового

Під час системних внутрішніх перевірок фінансово-господарської діяльності підприємств за 3 роки було заблоковано 3,5 млрд грн сумнівних трансакцій, попереджено втрату при списанні, відчуженні та наданні в оренду державного майна. 25 керівників підприємств відсторонені від посад за результатами виявлених порушень, 18 службових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності на підставі матеріалів перевірок.

«ДК «Укроборонпром» обрав незворотній шлях розвитку, який можливий лише за умови прозорої та відкритої роботи. Цей вектор чітко прописаний у стратегії реформування ОПК України, яку запровадив і реалізовує Концерн. Ми є найбільш зацікавленою структурою в прозорій роботі оборонної галузі України, тому нещадно викорінюємо усі спроби корупції на підприємствах і вимагаємо від правоохоронців покарання нечистих на руку чиновників зі всією суворістю закону», – наголосили в «Укроборонпромі».

Директора Львівського бронетанкового заводу арештували на 2 місяці

Нагадаємо, «Укроборонпром» запустив антикорупційну програму в 2014 році. Вона передбачає внутрішній аудит та залучення зовнішніх аудиторів, співпрацю зі ЗМІ, громадськими організаціями, державними і міжнародними інституціями, зокрема, Transparency International Україна. Концерн використовує прозорі тендерні процедури для закупівлі товарів і послуг. Об’єктивна система відбору постачальників виключає всі суб’єктивні чинники при ухваленні рішень та дозволяє заощаджувати державні кошти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ