Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівський Червоний хрест допоміг з ліками майже 600 мешканцям Червонограда

Протягом 2012 року Львівська обласна організація Товариства червоного хреста виконувала 12 комплексних гуманітарних програм, серед них: програми допомоги соціального незахищеним верствам населення; донорства крові, допомога багатодітним сім’ям, програма з профілактики туберкульозу та СНІДу. Багато років співпрацюють львів’яни з зарубіжними колегами з Німеччини, Франції, Швеції, Італії. Всій Україні відомий спільний проект з Люксембурзьким Червоним Хрестом «Допоможемо хворим дітям України з вадами серця». Про це повідомив сьогодні, 28 листопада, голова ЛОО ТЧХ Валентин Мойсеєнко, складаючи звіт про діяльність товариства. Повідомила прес-служба ГУОЗ Львівської ОДА.

За словами голови товариства, особливим напрямком діяльності ТЧХ є робота 104 патронажних медичних сестер, які опікуються самотніми особами похилого віку. 

В таких закладах, як медико-соціальні центри Червоного Хреста (їх в області – 8) діють і стоматологічний кабінет, і аптечні пункти, прокатні пункти інвалідних засобів, банки одягу. Проводяться консультації лікарів, соціологів, юристів.

Спільно з Головним управлінням охорони здоров’я в області діє програма «Ветеран-медик», спрямована на покращення медико-соціального обслуговування 252 самотніх осіб похилого віку з числа працівників охорони здоров’я та ТЧХ.

Цього року допомогу у вигляді теплого одягу, взуття, постілі, ковдр отримали понад 350 безхатченків.

У навчальних центрах товариства за 10 місяців пройшли навчання майже 350 тренерів з надання первинної медичної допомоги.

За кошти програми «Медикаменти», що фінансується Баденським Червоним хрестом для 571 самотньої особи з Чевонограду були придбані ліки на суму майже 100 тисяч гривень.

Загалом, упродовж 2012 року Львівським обласним товариством Червоного хреста особам, що потребують, надана натуральна допомога на суму 827, 18 тис. грн., матеріальна допомога на суму 26, 7 тис. грн.

Після основної доповіді перед учасниками наради виступила в.о. начальника ГУОЗ ЛОДА Ірина Микичак.

У своїй доповіді вона розповіла про тісну співпрацю медиків і червонохрестівців, сучасні реформи в охороні здоров’я, впровадження в життя Закону України «Про екстрену медичну допомогу» і зазначила, що перед Червоним хрестом стоять не тільки великі завдання, але й відкриті широкі перспективи для плідної діяльності цієї організації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ