Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівський ІТ Кластер підписав освітній меморандум щодо вдосконалення навчального процесу

Львівський ІТ Кластер не стоїть осторонь від сучасних тенденцій вдосконалення освіти, саме тому 14 травня компанія підписала меморандум про співпрацю в рамках проєкту Lviv IT Cluster Academy з департаментом освіти та науки ЛОДА, департаментом гуманітарної політики ЛМР, та креативним простором KIVSH про вдосконалення навчального процесу у вищому професійному училищі № 29 міста Львова.

Відомо, що ідея проєкту щодо реформування профтехосвіти з’явилася ще минулого року. Відтак, у рамках проєкту партнери обговорили та домовились про співпрацю у таких аспектах:

  • оновлення навчальних планів та наповнення;
  • створення сучасних лабораторій для навчання учнів;
  • підготовка педагогічних працівників до викладання оновлених предметів навчання;
  • залучення експертів з IT індустрії до викладання;
  • залучення учнів до практики в ІТ-компаніях Кластеру;
  • організація фахових подій для учнів Lviv IT Cluster Academy.

Над реформуванням навчальної програми та освітнього процесу у ВПУ № 29 працює команда експертів Львівського IT Кластеру, IT-компаній та самого училища, для того, щоб врахувати всі особливості та виклики, які можуть виникнути у процесі створення курсу. Думками, щодо проекту Lviv IT Cluster Academy поділився один з його активних учасників та розробників Святослав Кавецький, Director of Industry Affairs at N-iX.

«Проект IT Cluster Academy – зараз дуже на часі. Я маю доволі тривалий досвід життя за кордоном, де бачив, що навчальні заклади рівня коледжів випускають готових до роботи людей в різних сферах. Вони дають практичне навчання і випускають осіб не лише з академічною базою, але з робочими навичками. Відповідно, щоб бути бухгалтером – не потрібно здобувати університетську освіту і отримувати магістра чи повного бакалавра. Тому цей проєкт є цікавим та було б круто, якби на базі цього училища вдалося досягти такого рівня випускників, які зможуть успішно працювати на позиціях IT-індустрії. При цьому ніхто не забороняє їм далі вчитися. Тобто вони можуть продовжити навчання в ЗВО. Це дає нам усвідомлення того, що ми робимо світ довкола нас кращим», - зазначив він.

Додамо, що це перший досвід Львівського ІТ Кластеру спільно з партнерами проєкту в реформуванні профтехосвіти. Перша навчальна програма відкривається у ВПУ № 29 на професії «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення». Цей проєкт допоможе вирішити одну з найголовніших проблем: покращить статус випускника профтеху, збільшить кількість справді якісних спеціалістів та надасть практичні знання, які дають можливість випускникам працювати одразу після закінчення програми.

Дізнатись про всі деталі навчання та умови вступу можна за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ