Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львівський онкоцентр нагадує про регулярну діагностику раку легень

Рак легень займає перше місце у світі за смертністю серед усіх онкологічних захворювань. Цей вид раку може вражати у будь-якому віці, але найчастіше його діагностують у старших людей. Про це повідомили у Львівській ОВА.
Фото ілюстративне

Серед факторів ризику найбільш поширеним є тютюнопаління. Шкідливим для здоров’я є й пасивне куріння, а також вплив навколишнього середовища. 

Більший шанс захворіти мають люди, які працюють у шкідливих умовах. Відтак лікарі радять захищати свої дихальні шляхи, використовуючи маску чи респіратор.

«Аби зменшити ризик розвитку раку легень, варто кинути палити, вести здоровий спосіб життя, правильно харчуватись та проходити регулярні медичні обстеження. 

На жаль, програми скринінгу раку легень в Україні, як і в багатьох європейських державах, наразі не існує. Однак ті, хто у зоні ризику, можуть пройти низькодозову компʼютерну томографію, яка покаже навіть незначні зміни у важливому органі», – зазначив завідувач торакального відділення Львівського онкоцентру Ігор Гіпп.

Памʼятайте, рак легень як і більшість онкологічних захворювань розвивається безсимптомно. Тож лише відмова від шкідливих звичок, збалансоване харчування та регулярна діагностика можуть допомогти зменшити ризик цієї недуги або ж виявити її у ранній стадії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ