Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівський протезний завод перейде у власність громади міста

Рішення про передачу Львівського протезного заводу ухвалили сьогодні, 28 вересня, на засіданні Львівської міської ради. “За” проголосували 43 депутати з 50.

Пайонкевич Гелена, директорка юридичного департаменту ЛМР, окреслила процес передачі “Львівського експериментального підприємства засобів пересування і протезування” у комунальну власність Львівської міської територіальної громади. Зокрема, директорка зазначила, що наступним кроком після ухвалення про передачу у власність міської ради є затвердження техніко-економічного обґрунтування, із яким готуватимуть офіційне звернення до Міністерства соціальної політики. Сьогодні вже відбувається ряд нарад і консультацій з Міністерством, адже можливою є зміна форми, у якій Львівський протезний завод передадуть у власність територіальної громади. 

“Зараз велике прохання підтримати цей проєкт ухвали, виходячи з того, що відбулась перереєстрація цього підприємства з казенного на державне, і автоматично виник ряд загроз, які можуть стосуватися майна або ймовірної процедури банкрутства, оскільки ми знаємо, що є заборгованість у сумі 59 мільйонів гривень, і все майно і рахунки цього підприємства знаходяться під арештом. Тому нам важливо зараз заявити позицію міської ради про готовність прийняти це підприємство”, - зазначила Гелена Пайонкевич.

“Львівське експериментальне підприємство засобів пересування і протезування” планують приєднати до Першого медичного об’єднання. Також є пропозиція, аби в подальшому долю підприємства визначала Львівська міська рада. 

Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив: “90 тисяч українців чекають на протези. І те, що цей завод не працює, - це злочин. Тому ми маємо можливість туди влити життя”. 


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ