Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

«Львівводаканал» не повертає кошти за скасований судом тариф, бо не має грошей

«Львівводоканал» наразі не має змоги перераховувати львів’янам кошти за тарифом, який суд визнав незаконним. Підприємству бракує фінансів Про це сьогодні, 22 лютого, під час прес-конференції повідомив директор ЛМКП «Львівводоканал» Мирослав Заплатинський.

«Кошти по перерахунку повинне виділити нам місто, адже тариф був правильним і обґрунтованим, і вини підприємства в цьому немає. До нас надходять заяви від мешканців, які хочуть, щоб їм перерахували переплачені кошти, але ми не можемо наразі цього зробити, адже якщо у мешканця борг великий, то ми можемо частину списати, але якщо боргу немає, то виходить, що ми повинні певний час тій людині надавати послугу водопостачання безкоштовно, а на це в нас грошей нема», - зазначив Мирослав Заплатинський.

 

За його словами, наразі в місті є зростання заборгованості серед населення за спожиту воду. Коштів не вистачає, щоб покрити витрати підприємства, не те щоб перераховувати мешканцям. Так рівень оплати серед населення зменшився до 76%. У січні городяни оплатили за спожиту воду 6,4 млн. гривень, недоплативши 1,8 млн. гривень.

 

Зазначимо, що загальний борг населення за послуги водопостачання становить 84 млн. гривень.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ