Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’ян кличуть подивитися на один із найбільших метеорних потоків

Громадська ініціатива AP - Vernadsky у суботу, 13 серпня, розпочинає сезон подій. Поціновувачі небесної краси зможуть разом з професійним астрофізиком Андрієм Білінським споглядати один із найбільших метеорних потоків — так звані персеїди.

Про це повідомили на сторінці AP - Vernadsky у Фейсбуку.

«Споглядати і мандрувати разом з нашим зоряним гідом будемо вночі (орієнтовно 23.00 – 4.00 год.). Місце зустрічі – Астрономічна обсерваторії в Брюховичах. З собою потрібно мати карімати, чай і гарний настрій.

Зорепад Персеїди вважається одним з найбільш видовищних метеоритних потоків, що виникає в період, коли наша планета знаходиться в пиловому сліді комети Свіфта-Таттла. Міжнародна метеорологічна організація повідомляє про рекордну кількість зірок що потрапить до атмосферу Землі у 2016 році, інтенсивність досягне 150-200 зірок на годину.

Перед початком споглядання Андрій Білінський проведе екскурсію космічним небом. Ви почнете орієнтуватися в сузір'ях Персея, Великої Ведмедиці і Кассіопеї. Споглядати і мандрувати разом з нашим зоряним гідом будемо в ніч з суботи на неділю (орієнтовно 23.00 – 4.00 год.).

Споглядання відбуватиметься в форматі open air на базі заміської станції спостережень Астрономічної обсерваторії Львівського національного університету імені Івана Франка, смт. Брюховичі, вул. Нова 7.
Захід безкоштовний. Візьміть з собою карімати, шезлонги, ковдри, теплий одяг, чай, ліхтарики", - йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ