Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів`ян просять бути обережними! З дахів збивають бурулі та сніг

У зв’язку з накопиченням великої кількості снігу, трапляються зсуви з дахів будинків та нависання буруль. Відтак, мешканців просять бути обережними. Як доповіли голови районів під час засідання штабу з боротьби із наслідками негоди, небезпечні місця обгороджують стрічками та, де це можливо, збивають. До роботи залучено спеціальні вишки, а також альпіністів. Відповідну роботу проводять і біля закладів освіти — шкіл та садочків, аби завтра діти та педагоги могли безпечно приступити до навчання. Про це інформує прес-служба ЛМР.

Як розповіла Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, ці вихідні дні є робочими для комунальників. Окрім розчистки доріг, хідників, особливу увагу комунальні служби звертають на оббивання буруль та нависань снігу. Також цілодобово тривають роботи із вивезення снігу з проблемних ділянок. Мешканців міста просять не паркувати машини у недозволених місцях, аби не заважати роботі снігоочисної техніки. В місті працюють евакуатори, які забирають машини, що унеможливлюють проїзд снігоприбиральної техніки.

«Ми залучаємо вишки, люди працюють і збивають бурулі, бо це небезпечно. Місця, де вони не можуть збити, огороджують стрічкою, щоб людей попередити про те, що це небезпечна зона. Також комунальники залишають оголошення, що на цих ділянках хідників ходити небезпечно. Прошу мешканців на це звертати увагу і не заходили за ці стрічки, бо це небезпечно. Комунальники також знімають нависання снігу, щоб не було пошкоджень дахів. Працюємо інтенсивно, роботи є багато, завтра також будемо знімати і бурулі, і нависання снігу. У висотних будинках, де не можливо з допомогою вишки досягнути до дахів, просимо мешканців з розумінням ставитись і дозволяти комунальним службам заходити у помешкання, аби з балконів чи вікон здійснити цю роботу», — розповіла Ірина Маруняк.

Так, як повідомили у Галицькій райадміністрації, комунальникам вдалось збити бурулі на 47 будинках. Загалом у районі виявили 84 такі небезпечні локації.

Натомість у Франківській РА інформують, що виявили 39 будинків, де є нависання, відтак до роботи залучили і вишку, і альпіністів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ