Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’ян закликають долучитися до загальноміської толоки

Цього тижня 2-4 лютого у місті відбувається планова щомісячна толока. Повідомили в прес-службі Львівської міської ради.
Для ефективної організації роботи комунальники кожного ЖЕКу розробили карти толок на 2009 рік, де вказано усі види робіт, час проведення, а також межі територій. Нагадаємо, що віднедавна толоки в місті організовано квадратним методом. За цим методом працівники ЛКП працюють на одній конкретній території і виконують усі необхідні роботи. Раніше роботи проводили у різних будинках і важко було побачити їх результат.
За проведенням толок департамент житлового господарства та інфраструктури проводить щомісячний моніторинг. За результатами толоки відбувається підсумкова нарада, на якій аналізують плани і спів ставляють з результатами. У кожному ЛКП та районній адміністрації призначено відповідальних людей за проведення толок.
«Зазвичай підприємства дотримуються графіку прибирання, тому що ми контролюємо їх виконання. Якщо ж роботи не виконано вчасно, ЛКП доповідають про причини і змушені виправити недопрацювання у найближчий час. До прикладу, якщо ЖЕК запланував відремонтувати засувку у підвалі будинку, а у іншому трапилась аварія, то в цьому випадку треба виконати першочергові роботи. Якщо роботи не виконані без вагомих причин, то даємо попередження відповідальному працівникові або догану», – каже заступник начальника управління житлового господарства Наталія Герус.
У толоці беруть участь усі працівники ЖЕКів. В основному під час толоки підмітають тротуари, очищують газони, підвали, внутрішньодворові дощоприймачі, а також фарбують водостічні труби, контейнери, заміняють засувки у підвалах, ремонтують лавки. Зазвичай це ті роботи, на які не вистачає часу двірникам.
Мешканці можуть ознайомитись з графіками толок у своєму ЛКП, а також долучитись до прибирання свого будинку, двора чи мікрорайону.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ