Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’ян закликають ретельно сортувати відходи

Органіку львів’яни часто викидають у спеціальні контейнери разом з пакетами. Через це на міській станції компостування комунальникам доводиться додатково відсортовувати органічні відходи. Вони відбирають пластикові пакети, скло та інші відходи.

Відтак, як повідомляє ЛМР, мешканцям Львова нагадують про необхідність і важливість ретельного сортування органіки. Також у місті безкоштовно навчають сортувати відходи.

У Львові 99% мешканців мають змогу сортувати органіку. В місті є 1660 контейнерів для сортування харчових та садових відходів на 1513 локаціях. Згодом органічні відходи зі спеціальних контейнерів потрапляють на міську станцію компостування на вулиці Пластова, 13 у Львові.

За словами комунальників, через недбалість мешканців, працівникам компостувальної станції доводиться додатково вручну відсортовувати органіку.

«Ось дещо, що може вас здивувати. Цю органіку перебирають вручну, людською силою. Пластикові пакети, у яких вона прибуває, розриваються. І тут починається ручне сортування – розділити органіку від пластику та пластикових пакетів. Така робота вимагає величезних зусиль та часу.

Але ми можемо змінити це разом! Для цього ми закликаємо всіх вас висипати органічні відходи з пластикових пакетів у спеціальні контейнери для органічних відходів. Ці контейнери розташовані практично на всіх сміттєвих майданчиках у нашому місті. Покажімо свою підтримку працівникам міської станції компостування та спростімо їхню роботу», – закликали у ЛКП «Зелене місто».

Мешканцям нагадують, як правильно сортувати органічні відходи. Зокрема, у спеціальні коричневі баки для органіки можна викидати:

-   залишки сирих овочів і фруктів;

-   шкаралупу яєць;

-   вироби з борошна, залишки кондитерських виробів;

-   заварку від чаю без пакетиків, залишки кави;

-   скошену траву;

-   зів'ялі квіти.

Натомість у контейнери для органіки не можна викидати:

-   м'ясо, рибу, молочні та жирні продукти;

-   тверді побутові відходи;

-   скло та склотару;

-   пластик, різноманітні пакети, відходи упаковки, tetra-pac;

-   серветки та паперові вироби;

-   тканинні вироби.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ