Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’ян запрошують на екскурсію скульптурами Личаківського цвинтаря

5 серпня для львів’ян проведуть безкоштовну екскурсію скульптурами Личаківського цвинтаря. Захід проведуть в рамках Днів реставрації, які цьогоріч присвячені відновленню скульптурних елементів. Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.

Екскурсія розпочнеться о 18.30. Збір групи - біля головного входу до Личаківського цвинтаря.

На Личаківському цвинтарі споруджено близько двох тисяч гробівців і понад 500 скульптур та рельєфів. У першій половині XIX століття тут домінували скульптури в класицистичному стилі таких великих майстрів як Гартман Вітвер, Антон і Йоганн Шимзери, Пауль Ойтелє. У другій половині позаминулого століття ці традиції під впливом західноєвропейської скульптурної школи продовжили Юліан Марковський, Тадеуш Баронч, Вітольд Равський.

Творчість цих майстрів утілена в пам’ятниках історизму, сецесії та ар-деко. Скульптурна творчість XX століття представлена роботами Євгена Дзиндри, Теодозії Бриж, Петра Кулика, Еммануїла Миська, Миколи Посікіри.

Учасниками екскурсії можна стати лише за попереднім записом тут.

Нагадаємо, під керівництвом реставратора з каменю впродовж 10 днів учасники майстер-класів відновлюватимуть скульптуру монаха з дитиною, що розміщена біля будинку №20 на вул. Погулянка. Відтак, усі охочі зможуть спостерігати за процесом чи навіть спробувати себе в ролі реставратора скульптурних елементів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ