Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’ян запрошують на лекцію про Чорнобильську катастрофу і мистецтво

У п’ятницю, 26 квітня, о 18:00 в Палаці Хоткевича відбудеться лекція «Пост-Чорнобиль і мистецтво. Пам'ять та життєстійкість» від культурологинь Ольги Ліщинської та Катерини Ніколаєвої.
Фото - ЛМР

Захід організували з нагоди Дня пам'яті аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Охочих запрошують реєструватися, повідомляють в ЛМР. 

Чорнобильська аварія, що сталася 26 квітня 1986 року, міцно закарбувалась у національній пам’яті українців. Подія стала символом трагедії, руйнування звичного життя й довірливого ставлення до світу і природи. Водночас пришвидшила відновлення незалежності України і розпочала нову добу – постмодернізм.

Документування і меморіалізація події, витворення нової художньої реальності, ідея попередження, мотив ревіталізації і відродження – все це звучить в різних мистецьких формах.

«На лекції ми розглянемо літературу, візуальне мистецтво, театр, кіномистецтво, музику, а також меми, постери, відеоігри й інші «пост-чорнобильські» арти, які творяться впродовж тридцяти восьми років і не втрачають актуальності», – кажуть організатори.

Лекторки:

Ольга Ліщинська – культурологиня, кандидатка філософських наук;
Катерина Ніколаєва – культурологиня, дослідниця нуклеарної культури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ