Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’ян запрошують на презентацію простору "Розсадник" у парку "Залізна вода"

Цієї суботи, 4 червня, усіх львів'ян та гостей міста запрошують на презентацію простору "Розсадник". Захід благодійний, усі пожертви скерують на потреби медичного батальйону "Госпітальєри" та розвиток простору.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Вже понад рік у парку "Залізна вода"  розбудовують простір міського садівництва та городництва "Розсадник". Спільними зусиллями ініціативних організацій, небайдужих мешканців і міської влади вдалося розчистити територію, змайструвати на ній грядки та виростити перший врожай: редиску, мізуну, шпинат, рукколу, кріп, мангольд та інші пряно-смакові трави.

"Ми раді цим першим плодам спільної діяльності, адже ще рік тому на цьому місці були купи сміття та чагарники із самосіву, а сьогодні тут збираються небайдужі люди. Вони надають простору нових сенсів, а простір допомагає їм хоча б трохи відволіктися від важких новин про війну", – зазначає співкоординаторка проєкту Анжеліка Зозуля.

Вже в суботу, 4 червня, львів’ян запрошують дізнатися більше про простір під час тематичної екскурсії та долучитися до куштування вирощеної тут городини. Також під час події відбудеться благодійний фрімаркет: усі охочі зможуть безкоштовно або за символічний внесок віддати та/або взяти рослини, біжутерію, книги, сезонний одяг. 

Подія триватиме з 16:00 до 19:00 год за адресою вул. Мушака, 58 (вхід із боку джерела "Паща лева"). 

Довідка

Простір міського садівництва та городництва "Розсадник" розбудовують громадські об'єднання "Плато", "Екотерра", "Пермакультура в Україні" за підтримки управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради, ЛКП "Зелений Львів", із квітня 2021 року. Стежити за анонсами заходів можна на каналі простору у Telegram, а за новинами щодо його розвитку – у Facebook.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ