Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львів’ян запрошують у РадіоГараж на дні опери з Порфирієм Бажанським

28 серпня о 15:00 у РадіоГаражі (вул. Князя Романа, 6) відбудеться фінальний акорд проєкту «Порфирій Бажанський. Від рукопису до аудіосеріалу». Реліз двох опер «Біла циганка» та «Довбуш» має на меті повернути ім’я композитора в українську культуру після понад столітнього забуття.

Про це Гал-інфо повідомили у пресслужбі ЛМР.

В рамках заходу організатори представлять першу оперу – «Довбуш» в інноваційному форматі аудіосеріалу. Також вони поділяться враженнями від роботи над проєктом та презентують документальний фільм про композитора, відзнятий у рідному місті митця. Реліз другої опери – «Біла циганка» відбудеться в етері Radio SKOVORODA у неділю, 29 серпня, о 18:00. Увесь контент буде доступним одразу після релізів на подкаст-платформах Radio SKOVORODA  та YouTube-каналі Collegium Management.

В опері «Довбуші» на історичному тлі розгортається справжня любовно-романтична історія з різкими поворотами та драматичною розв’язкою. А у «Білій циганці» чути загадкову історію життя «своєї серед чужих», в центрі якої, звісно, також любовна лінія.

Нагадаємо, що під час реалізації проєкту віднайдені в архівах опери були розшифровані, оцифровані, а згодом видані та презентовані у форматі клавіру. Завдяки клопіткій роботі Collegium Management ця музика пройшла шлях від манускрипта до повноцінної оркестрової партитури та була виконана у Львівському органному залі. Виконавцями світової прем'єри стали Ukrainian Festival Orchestra, хор та солісти під батутою Івана Остаповича.

Інноваційний формат аудіосеріалу має на меті розкрити весь потенціал опери як синкретичного мистецтва аудіальними засобами - замість традиційних декорацій тут були використані динамічні звукові картини. Весь звук для опер записаний спеціально в різних локаціях.

Проєкт реалізований громадською організацією Collegium у партнерcтві з Radio SKOVORODA, Львівським Органним Залом та Галицьким Музичним Товариством в рамках стратегії Ukrainian Live за підтримки Українського Культурного Фонду.

Вхід безкоштовний. Зареєструватись на подію, а також ознайомитись з усіма результатами та активностями можна на офіційній сторінці проєкту, а також на комунікаційних каналах Львівського Органного Залу:

Офіційний сайт Львівського Органного Залу 

Instagram

Facebook

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ