Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Метрополітен-опера замовить написання опери сучасному українському композитору

Під час візиту до Нью-Йорка у вересні, Перша леді України Олена Зеленська провела зустріч із Генеральним менеджером Метрополітен-опера Пітером Гелбом. Результатом зустрічі стало втілення ідей подальшого залучення українських митців до сучасних світових проєктів.

Проєкт зі створення опери стане ще одним виявом солідарності театру з українським народом. Промоція української сучасної музики через замовлення творів та можливу подальшу реалізацію проєкту на сцені Метрополітен-опера є можливістю донести світові українські наративи та познайомити аудиторію з роботою митців з України, розповіли в Мінкультури.

Олена Зеленська прокоментувала:

«Зустріч із Пітером Гелбом і його дружиною Кері-Лінн Вілсон, яка започаткувала та диригує Ukrainian Freedom Orchestra, була надзвичайно натхненною, адже творче подружжя активно підтримує українську музичну культуру. Тож коли з’явилася ідея щодо спільного проєкту з нашими композиторами, радо відгукнулися. Дуже вдячна за цю підтримку й унікальну можливість – адже українські виконавці зі сцени Метрополітен-опери вже звучали, а от голос України як повноцінної опери, створеної у синергії з цим потужним театром, зазвучить уперше»

Уже через місяць після зустрічі розпочалася практична реалізація домовленостей під патронатом Першої леді Олени Зеленської.

Керівництво провідного театру США від початку повномасштабного вторгнення зайняло однозначну позицію на підтримку України, присвятивши весь театральний сезон мужності українського народу. Зокрема, влаштовували благодійні концерти та приймали у себе українських виконавців. Саме тоді й розпочалася тісна взаємодія МетОпери з Постійним представництвом України при ООН.

Театр проведе відбір серед українських композиторів. Після фіналізації учасників, надасть фінансову підтримку команді композитора та лібретиста на створення вокальної партитури для фортепіано. Метрополітен Опера також забезпечить проведення майстер-класу із співаками, коли буде готова вокальна партитура, та її виконання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ