Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львівській опері відбудеться прем'єра театралізованого дійства “Псальми війни”

Особлива прем'єра цього сезону: театралізоване музичне дійство для хору та оркестру. Музика Євгена Станковича в режисурі Василя Вовкуна

У Львівській національній опері відбудеться монументальна прем'єра цього сезону - театралізоване музичне дійство “Псальми Війни” на музику Євгена Станковича, у режисурі Василя Вовкуна. Цей твір присвячено пам'яті полеглих героїв та цинічно вбитих росією жертв війни.

“Ми зрозуміли, що можемо дати вкрай важливий посил. Ми мусимо боротися, не маємо звикати до цієї війни та удавати, що кожен наш день це щось буденне. Адже кожен день нашого життя виборюється на фронті кров'ю” - розповіла завідувачка літературно-драматургічної частини Львівської національної опери Аліна Плахтієнко. 

За словами генерального директора - художнього керівника Львівської національної Опери Василя Вовкуна твір має чотири частини: “Музика війни”, “Чорна рілля ізорана”, “Колискова” та “Псальм війни”

Він додав, що слова з вірша Ліни Костенко: “Сьогодні ми, а завтра ви”  стали лейтмотивом для композиції. Василь Вовкун також зазначив, що прем'єра важлива і для іноземних глядачів, щоб вони зрозуміли, чому необхідно підтримувати Україну.

Твір створювали 2 роки, одразу від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України. Основною темою твору є події, реалії, які ми проживаємо прямо зараз. Твір також є присвятою нашим захисникам, які віддають своє життя, щоб ми з вами могли жити і творити.

Хормейстер-постановник Вадим Яценко зазначив зокрема, що “Псальми війни” є закликом до боротьби, музичним документом воєнного часу, який переживає зараз наша країна. Постановка не залишить байдужим жодного глядача. 

Нагадаємо, команда постановників твору “Псальми Війни” - це генеральний директор - художній керівник Львівської опери, автор лібрето, режисер і керівник проєкту Василь Вовкун, диригент постановник Іван Чередніченко, а також хормейстер постановник Вадим Яценко.

Прем'єра відбудеться 14 та 15 жовтня у Львівській національній опері.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ