Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львів'янка Наталія Букса стартувала на Чемпіонаті Європи з шахів

В румунському місті Ясси розпочався особистий чемпіонат Європи з шахів серед жінок (European Individual Women’s Chess Championship 2021, Romania, Iasi). Про це повідомили 11 серпня Гал-інфо у пресслужбі Відділення НОК України у Львівській області.
Наталія Букса

Уже відбулося 2 тури із 11-ти запланованих. Україну на цих змаганнях представляють четверо шахісток, серед них львів'янка Наталія Букса (2413) - №51 у рейтингу FIDE серед жінок і №11 у рейтингу учасниць на цьому турнірі

Всього в чемпіонаті Європи беруть участь 117 спортсменок з 29 країн.

У стартовому турі львівська шахістка зіграла внічию з грекинею Макропулу, а в другому перемогла вірменку Габоян. А лідирують після двох турів одразу 16 учасниць, які здобули по дві перемоги. Серед них - киянка Юлія Осьмак.

Відзначимо, що за підсумками румунського чемпіонату Європи 10 найсильніших учасниць отримають путівки на жіночий Кубок світу. Завершаться змагання 20 серпня.

Додамо, що 24-річна вихованка львівського КЗ ДЮСШ "Дебют" Наталія Букса є чемпіонкою світу серед юніорок (2015), дворазовою чемпіонкою України (2018, 2020).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ