Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Львів'янка, що модерувала антиукраїнські групи у соцмережах, охоче дає покази СБУ

38-річна львів'янка, яка була модератором антиукраїнських груп у соцмережах та розповсюджувала антиукраїнські заклики, погодилась на співпрацю з працівниками СБУ у Львівській області. При цьому їй досі не оголошено про підозру. Про це сьогодні, 5 квітня, під час брифінгу розповів начальник управління СБУ у Львівській області Віктор Андрейчук.

Нагадаємо, співробітники СБУ за сприяння внутрішньої безпеки прикордонників затримали у Львові жінку-військовослужбовця  прикордонної служби, яка була адміністратором та модератором кількох сепаратистських спільнот у російських соціальних мережах.

Як розповів Віктор Андрейчук, ця співробітниця була модератором деструктивних сайтів, мова йде про «Лівий сектор»,  «Захід проти АТО», «Львівська народна республіка» та інших.

«В процесі проведення обшуків усі речові докази були вилучені відповідно до рішення суду. На сьогодні тривають оперативні слідчі дії. Ми не затримували її в порядку ст. 208 КПКУ (Затримання уповноваженою службовою особою) і не оголошували їй про підозру», - зазначив начальник управління.

За його словами, жінка є корінною львів’янкою та має сім’ю.

Водночас Віктор Андрейчук  утримався від коментарів щодо того, що спонукало її до таких дій та чи отримувала вона гроші за свою роботу.

«Ми не  порушуємо конституційні права людини, коли вона має іншу думку. Лише експерти  дадуть оцінку її діям, тільки після того ми зможемо говорити про її вину чи невинність.  На рішення експертизи треба зачекати до трьох тижнів», - прокоментував Віктор Андрейчук.

«Коли ми почали з неї спілкуватись, вона одразу пішла з нами на співпрацю, нічого не приховуючи. Це усе буде дуже акуратно вивчатись. За вчинене їй загрожує до 3 років позбавлення волі, однак через співпрацю із слідством вирок може бути пом'якшений", - розповів Віктор Андрейчук.

За його словами, станом на сьогодні жодного статусу у кримінальній статті у жінки нема, адже їй не оголосили про підозру.  Якщо жінка забажає виїхати за кордон, то теоретично вона може це зробити.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ