Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’яни ознайомились із технологією сміттєсортування у Вінниці

Представники департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства облдержадміністрації та члени ініціативної групи громади с. Великі Грибовичі Жовківського району відвідали КУП "ЕкоВін" (м. Вінниця), повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Підприємство здійснює діяльність у рамках проекту "Екологічне місто" та спеціалізується на впровадженні роздільного збору твердих побутових відходів (ТПВ) та їх сортуванні на спеціалізованих лініях.

За словами в.о. директора департаменту Назарія Романчука, у Вінницькій області обрали методику поділу відходів на дві категорії: "сухі" та "вологі", що дозволяє якісно відсортувати відходи на сміттєсортувальній станції.

"Для залучення мешканців області до участі у програмі наші вінницькі колеги запровадили комплекс заходів з інформування та популяризації технологій роздільного збору, що підтримуються технологічними рішеннями на сміттєпереробних підприємствах регіону", - розповідає Назарій Романчук.

"Беручи до уваги, що на Львівщині є підприємства, які пропонують технологічні рішення для ефективного сортування відходів, а також наявність двох сміттєсортувальних ліній, здобутий у Вінниці досвід дозволить якісно підвищити ефективність роздільного збору сміття в нашій області", - додав посадовець. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ