Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львові відбувся літературно-мистецький захід, присвячений І. Франку

8 червня в центрі денного дозвілля відділення соціально-побутової реабілітації (вул. Кирилівська, 3а) літні львів’яни побували на заході «Сьогодні, мов зоря, він сяє Україні», присвяченому І. Франку. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

У літературно-мистецькій композиції взяли участь: письменниця, поетеса, журналістка Національної спілки журналістів України, член Української асоціації письменників Західного регіону - Романія Данилюк, та письменниця, член Української асоціації письменників Західного регіону - Маргарита Горбик.

Спершу присутні переглянули презентацію про життя і творчість митця-патріота. Пані Романія розповіла, що цей поет, прозаїк, драматург, перекладач, літературний критик, літературознавець, журналіст, фольклорист, етнограф, публіцист, видавець, філософ, мовознавець, економіст, історик і теоретик літератури, театру, мистецтва був одним із найвизначніших політиків Галичини кінця XIX – початку XX століття, зробив колосальний внесок в розвиток культури й науки України.

Захід організувало відділення соціально-побутової реабілітації Львівського міського територіального центру до 100-річчя від дня смерті і 160-річчя від дня народження Івана Франка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ