Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львів'янин Андрій Волокітін утретє став чемпіоном України з шахів

Феноменальний період у шаховій кар'єрі переживає нині Андрій Волокітін. Менше місяця тому в Словенії 35-річний львівський гросмейстер разом з чоловічою збірною України вперше в історії став переможцем командного чемпіонату Європи.
Андрій Волокітін, фото - пресслужба НОК

Про це інформує пресслужба Відділення НОК України у Львівській області.

Повідомляється, що львів'янин показав найкращий індивідуальний результат на другій дошці. А вчора Андрій виграв 90-у чемпіонат України з шахів серед чоловіків, який відбувся в Харкові.

Участь у коловому турнірі взяли 10 шахістів, троє з яких представляли Львів. Андрій Волокітін мирно розпочав змагання, завершивши внічию перші чотири партії. А далі його було не спинити. Спочатку в 5-му турі він чорними фігурами виграв у свого земляка Юрія Криворучка, у 8-му - у ще одного львів'янина Мартина Кравціва білими фігурами, а у фінальному, 9-му, турі переміг чорними Юрія Кузубова з Одещини. Решту партій завершив унічию. Відтак, з 6-ма очками, не програвши жодної партії, Андрій Волокітін утретє став чемпіоном України. Раніше він перемагав на національних першостях у 2004 і 2015 роках.

Срібним призером чемпіонату став Юрій Криворучко (5,5), а бронзовим - Кирило Шевченко (5) з Харківщини, до речі, студент Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. Мартин Кравців із 4-ма балами став восьмим.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ