Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ляшко готовий відмовитися від головування в ТСК щодо офшорів

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко згоден, щоб замість нього тимчасову слідчу комісію щодо причетності політиків до офшорів очолив інший депутат. Виступаючи з заблокованої його колегами трибуни парламенту, він сказав, ніхто не взяв на себе рішучість створити ТСК з розслідування корупції, офшорів і зловживань влади.

"Коаліція панамських патріотів, утворена в цьому парламенті, відмовилася розслідувати зловживання влади – сказала, що можна далі грабувати українців, не платити податки, виводити гроші в офшори", – заявив Ляшко.

"І в Україні, виявляється, немає органу, який може сказати "ні" цій корупційній політиці. НАБУ відмовляються розслідувати корупцію влади, Генеральна прокуратура відмовляється, в уряді працюють цілі офшорні міністри, парламент відмовляється розслідувати цю корупцію… У нас немає навіть 150 голосів для того, щоб створити цю слідчу комісію", – додав він.

"Сьогодні у парламенті ми маємо коаліцію панамський патріотів, для яких офшори, корупція, зловживання, розкрадання, обкрадання українських громадян – це як смисл життя, як само собою зрозуміле", – заявив Ляшко.

Він звернувся до коаліції: "Якщо ви так боїтеся слідчої комісії, давайте хоча б створимо в парламенті робочу групу з розслідування політичної корупції, офшорів…".

"Я готовий відмовитися від посади голови цієї комісії заради того, щоб об’єднати зал. Якщо ви вважаєте, що я політично ангажований – я відмовлюся, не претендуватиму на голову комісії. Не хочете комісію – давайте створимо робочу групу. Але давайте проголосуємо – не бійтеся ви розслідувати! А інакше ви – самі співучасники цієї корупції", – заявив Ляшко.

Напередодні депутат від БПП Мустафа Найєм заявив, що його однодумцям не вдалося створити ТСК щодо офшорів, а пропозицію Ляшка внесли на розгляд – і лідер "Радикальної партії" претендує очолити цю комісію. В разі створення ТСК, на думку Найєма, Ляшка слід було б допитати одним із перших через зв’язки з Рінатом Ахметовим.

Втім, створити ТСК щодо розслідування причетності президента Петра Порошенка та інших високопосадовців України до "офшорного скандалу", за яку виступала "Радикальна партія", Верховна Рада 1 червня не змогла.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ