Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Лише 32,6% освітян на Львівщині повністю вакциновані - Олег Паска

Олег Паска, директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА, на пресконференції щодо вакцинації від COVID-19 у Львівській області розповів, що тільки 32,6% освітян двічі отримали щеплення.
Фото: Прес-клуб Львів

Олег Паска зазначив, що частка вакцинованих освітян напряму впливає на рівень якості освіти у Львівській області. За останніми даними, зараз серед працівників сфери освіти 32,6% повністю вакциновані.

“Ми в департаменті освіти закликаємо всіх вчителів проходити вакцинацію у зв'язку з тим, що, відповідно до документів, які ми отримали з Кабінету міністрів, якщо школа потрапляє в червону зону і 80% колективу вакциновані - школа може працювати очно. В першу чергу, ми намагаємося не знизити якість навчання: в очному форматі наразі якість навчання є вищою. Останні дані говорять про те, що 32,6% освітян двічі отримали щеплення. Це ще замалий відсоток. Є звичайно, окремі школи, які мають 90%, але це окремі школи й ми їх можемо порахувати на пальцях двох рук. Цього року Львівщина зайняла 1 місце за результатами ЗНО в Україні. Для того, щоб цей рівень зберегти, ми закликаємо всіх пройти вакцинацію. Окрім того, треба зазначити, що є заклади вищої освіти, які швидше відгукнулися на цю кампанію, а є заклади, в яких ця кампанія проходить дуже повільно. Тому звертаємо також і увагу батьків: якщо ви хочете, щоб ваші діти мали якісне навчання, то потрібно зробити все, щоб у ваших закладах, по-перше, були дотримані карантинні умови. За моїм спостереженням, ми вступили в навчальний рік із відчуттям, що всі розслабилися. Всім здається, що цієї загрози вже немає: стали менше дотримуватися маскового режиму, стали менше обробляти руки. Тому наша мета - повернутися до жорстких правил, яких ми маємо дотримуватися для того, щоб забезпечити учням якісне навчання: не віддалене, а очне”. 

Попри це, на запитання про те, чи будуть вводити обмеження для тих вчителів і викладачів, які не вакцинувалися проти коронавірусу, Паска відповів заперечно. 

“Обмеження для невакцинованих викладачів не можуть розглядатися. Єдине, що викладачі повинні приходити на навчання без симптомів, які можуть вказувати на зараження COVID-19”. 

Директор департаменту освіти і науки ЛОДА також назвав заклади, де сьогодні найбільша і найменша кількість вакцинованих освітян.

“Лідерами по вакцинації є школи-інтернати або навчально-реабілітаційні центри, які підпорядковані департаменту освіти. Наприклад, 100-та школа для дітей з проблемами зору (86% вакцинованих), Львівська спеціальна школа Марії Покрови І-ІІІ ст. для дітей з вадами слуху (більш як 80%), Бориславська санаторна школа (90%). Тобто сам режим перебування дітей в цих школах зобов'язує колектив пройти цю вакцинацію. Серед шкіл, де найменша кількість вакцинованих працівників - Добромильська спеціальна школа І-ІІ ступенів (12%)”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ