Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Любомир Кардинал Гузар взяв участь у засіданні Постійного Синоду Єпископів УГКЦ і побував на аудієнції Папи Римського Венедикта XVI

Від 27 червня до 4 липня 2006 року у Римі (Італія), при Прокатедральному соборі Святої Софії-Премудрості Божої (на вулиці Боччеа), відбулася чергова сесія Постійного Синоду Єпископів УГКЦ. Засідання очолив Глава УГКЦ Блаженніший Любомир, Верховний Архієпископ Києво-Галицький. У роботі засідання Постійного Синоду, окрім Глави УГКЦ, взяли участь всі його члени: Митрополит Філадельфійський Стефан (Сорока), Апостольський Екзарх для українців Франції, країн Бенілюксу та Швейцарії Михаїл (Гринчишин), Єпарх Самбірсько-Дрогобицький Юліян (Вороновський), Єпарх Вроцлавсько-Ґданський Володимир (Ющак), а також Єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицький Владика Ярослав (Приріз) як секретар-протоколіст (ad hoc) XI сесії Постійного Синоду Єпископів УГКЦ.

Робота сесії розпочалася 27 червня Божественною Літургією, яку відслужив Блаженніший Любомир. Нагодою для неї, окрім початку засідань Постійного Синоду Єпископів,  стала п'ята річниця історичного візиту Папи Римського Івана Павла II в Україну.
Велику  увагу на засіданні  було  також  було   приділено  питанням, які було представлено та розглянуто під час наступного Синоду Єпископів УГКЦ, що відбудеться 12-20 вересня 2006 року.
Впродовж засідання  члени Постійного Синоду  склали візити до таких Конгрегацій та Папських Рад Римської курії: Конгрегації для Східних Церков (зустріч з Префектом Конгрегації Ігнатієм Мусою І кард. Даудом), Конгрегації у справах Святих (зустріч з Префектом Конгрегації Хосе кард. Сараїва Мартінс), Папської Ради для сприяння єдності християн (зустріч з Президентом Ради Вальтером кард. Каспером), Папської Ради пастирської опіки для мігрантів та подорожуючих (зустріч з Президентом Ренато Раффаелє кард. Мартіно), Римського вікаріату   (зустріч  з   кардиналом   Камілом   Руїні,   Генеральним   Вікарієм   Його Святості).
Кульмінаційним моментом роботи Постійного Синоду  стала аудієнція у Святішого Отця Венедикта XVI, Папи Римського, яка відбулася у вівторок, 4 липня.
Під час сесії його члени зустрілися також з різними українськими чернечими спільнотами, що мають свої осідки в Римі: Отців Чину святого Василія Великого, монахинь згромаджень Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії, Сестер святого Василія Великого, Сестер Катехиток святої Анни. На кожній з цих зустрічей були обговорені питання, що в найбільш жвавий спосіб стосуються життя згаданих чернечих спільнот.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ