Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Любомир Мельничук: "Без ґрунтовного громадського обговорення не можна затверджувати бюджет міста"

Любомир Мельничук: "Без ґрунтовного громадського обговорення не можна затверджувати б'юджет міста". Прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»

Фракція ВО "Свобода" у Львівській міській раді наполягає, що проведення бюджетної сесії Львівської міської ради можливе лише після широкого громадського обговорення із залученням експертного середовища.

Про це 13 січня 2015 року під час громадських слухань щодо основних показників загального фонду міського б'юджету Львова на 2015 рік повідомив голова фракції "Свободи" у Львівській міськраді Любомир Мельничук.

Свободівець наголосив, що проєкт міського бюджету було опубліковано лише у переддень запланованого пленарного засідання ради: "Ми вважаємо неприпустимим повторення сценарію затвердження Держбюджету на 2015 рік, коли Верховна Рада голосувала за документ фактично без будь-якого громадського обговорення. Наслідком цього стали рішення, які суттєво обтяжили місцеві бюджети. Нині істотно змінилися правила міських надходжень і видатків, тому ми зобов'язані ознайомити громаду Львова з усіма цими новаціями".

Депутат повідомив, що фракція ВО "Свобода" закликає міського голову Львова не проводити пленарного засідання щодо ухвалення міського бюджету без дотримання публічности в ухваленні фінансових рішень. "Вимагаємо законности, публічности та прозорости процедури ухвалення міського бюджету Львова на 2015 рік", – зазначив Любомир Мельничук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ