Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Любомир Зубач: роботу львівських МАФів продовжили до кінця воєнного стану

Роботу львівських МАФів продовжили до кінця воєнного стану. Або щонайменше на рік. Про це повідомив заступник Львівського міського голови з містобудування Любомир Зубач.

Однак він зауважив, що мова про кіоски, які працюють у місті законно, тобто є в Комплексній схемі і сплачують податки в бюджет. Рішення є консолідованим і повністю погоджено з підприємцями – мали напередодні кілька зустрічей з представниками малого бізнесу. Дане рішення підтримали депутати Львівської міської ради.

Ухвала продовжує дію договорів до кінця воєнного стану. Тобто підприємцям не потрібно ходити кабінетами і збирати довідки, щоб поновити документи. Це відбудеться автоматично. За бажанням підприємця можна оформити додаткову угоду.

"Для "бажаючих" таку опцію ми зберегли, але звертаю увагу, що це буде зайвою тратою часу: робити це необов’язково, тому й не потрібно", - додав Любомир Зубач.

Утім стратегічно позиція міста незмінна – зменшення кількості тимчасових споруд у місті – еволюційним шляхом, з повагою до кожного підприємця.

Водночас навіть цією ухвалою була зменшена кількість МАФів: мінус 50. Зокрема, було вилучено із Комплексної схеми всі тимчасові споруди, на які власники в незрозумілий, а отже, не законний спосіб оформили право власності. Будемо їх забирати із вулиць міста після відповідних юридичних рішень. Також формалізували попередньо прийняті рішення про демонтаж тимчасових споруд, які перешкоджали реконструкції вулиць, громадських просторів та парків.

"Орієнтовно за пів року маємо провести інвентаризацію усіх кіосків та напрацювати нову Комплексну схему, яка буде чинною на наступні роки. Оновимо робочу групу, є сподівання на конструктивну співпрацю з підприємцями", - підсумував Зубач.

Також Любомир Зубач прокоментував ситуацію з незаконним будівництвом на території Скверу гідності, що в Сихівському районі Львова. Він зазначив, що даний МАФ має незаконно оформлене право власності, й даним питанням зараз займаються юристи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ