Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Люди з інвалідністю по зору отримають від міста матеріальну допомогу

З нагоди Міжнародного дня незрячих, який світова спільнота відзначає 13 листопада, особам з інвалідністю по зору – мешканцям Львівської МТГ, місто виплатить одноразову матеріальну допомогу.
Львівська міська рада Ратуша. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Як повідомили в управлінні соціального захисту ЛМР, одноразову матеріальну виплату отримають 1008 осіб. Зокрема, по 1000 грн отримають:

  • 645 осіб з інвалідністю по зору 1-ї групи, які мешкають у Львівській МТГ;
  • 363 особи з інвалідністю по зору 2-ї групи, які мешкають у Львівській МТГ.

Загалом на ці потреби з міського бюджету Львова скерують 1 млн 8 тис. грн. Кошти виплатить управління соціального захисту ЛМР у межах Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян м. Львова.

Слід зауважити, що незрячі львів’яни отримують від міста й інші види допомог. Зокрема, люди з інвалідністю по зору 1-ї та 2-ї груп користуються пільгами на оплату ЖКГ, отримують продуктові набори.

Також для громадських організацій, у тому числі й ГО, які об'єднують осіб з інвалідністю першої та другої груп по зору, проводяться конкурси заходів та проектів, які місто активно співфінансує. Зокрема, у 2021 році на підтримку таких ініціатив місто скерувало 572 000 гривень.

Довідка

Щорічно 13 листопада світова спільнота відзначає Міжнародний день незрячих. 13 листопада 1745 року у Франції народився Валентин Гаюї – відомий педагог, який заснував у Парижі і Петербурзі декілька шкіл і підприємств для незрячих. За рішенням Всесвітньої організації охорони здоров'я, саме ця подія лягла в основу вибору дати Міжнародного дня незрячих.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ