Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Макрон скликає екстрене засідання через масові протести у Франції

Президент Франції Еммануель Макрон скликає нове екстрене засідання уряду після третьої ночі сутичок через вбивство поліцейським підлітка між протестувальниками та поліцією у Парижі, Марселі, Ліоні, Тулузі та Ліллі.
Фото - Reuters

Про це повідомляє France 24.

Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен повідомив, що проведено вже 667 арештів.

За словами міністра внутрішніх справ, у ніч на четвер у Франції було залучено близько 40 000 поліцейських — майже в чотири рази більше, ніж у середу.

"Минулої ночі наші поліцейські, жандарми та пожежники знову мужньо протистояли рідкісному акту насильства. Відповідно до моїх чітких вказівок, вони здійснили 667 арештів", — написав міністр внутрішніх справ у Твіттер.

Макрон перерве свою поїздку до Брюсселя, де він бере участь у саміті Європейського Союзу, щоб о 13:00 за місцевим часом очолити екстрене засідання уряду — друге за кілька днів у зв'язку з насильством, повідомили на Єлисейських полях.

Нагадаємо, раніше на відео інциденту, оприлюдненому в Інтернеті, видно, як двоє поліцейських схилилися до водійського вікна автомобіля. Хлопець вирішив втекти на авто, проте отримав вогнепальні поранення від одного з поліцейських та загинув на місці.

Пасажира автомобіля ненадовго затримали та відпустили, ще одного пасажира, який втік, розшукує поліція.

Вбивство хлопця викликало громадський гнів та заворушення у багатьох містах навколо Парижа. Міністр внутрішніх справ Джеральд Дарманін заявив, що під час акцій протесту 31 людину заарештували, 24 поліцейських поранено та 40 автомобілів згоріли.

За даними прокуратури Нантера, поліцейський, підозрюваний у стрільбі по Наелю, залишається під вартою, йому висуваються звинувачення в ненавмисному вбивстві.

Адвокат родини Наеля, сказав журналістам, що вони хочуть, аби офіцера поліції переслідували за вбивство, а не за ненавмисне вбивство та передати розслідування іншому регіону.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ