Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Максим Козицький нагадав, як перевозити гуманітарну допомогу з-за кордону в Україну

Перевезення гуманітарної допомоги з-за кордону в Україну відбувається за спрощеною процедурою, а щоб перетнути кордон із гуманітарною допомогою, потрібно заповнити декларацію. Про це повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький у Facebook.

''Усі структури на Львівщині усвідомлюють важливість гуманітарної допомоги в період війни. Кожна докладає зусиль, щоб пришвидшити перевезення та у найкоротші терміни допомогти нашим воїнам і цивільним людям, які перебувають у зоні бойових дій'', - зазначив Максим Козицький.

Він додав, що відповідно до постанови №224, яку затвердив Кабінет Міністрів України 7 березня 2022 року, є перелік товарів, які визначаються як гуманітарна допомога автоматично. Щоб перевезти ці товари в Україну не потрібно додаткових дозволів. Посилання на перелік.

Є дві категорії товарів, для перевезення яких, окрім декларації, потрібне рішення голови обласної військової адміністрації: 
1. Товари, які позначені у переліку гуманітарної допомоги
2. Товари для військових, яких немає у документі

''Якщо ви хочете перевезти ці предмети через кордон на Львівщині, потрібно отримати моє рішення як голови Львівської ОВА, що конкретні товари є гуманітарною допомогою. Лист-звернення надсилайте на електронну адресу [email protected]Зразок листа-звернення'', - зазначив Максим Козицький. 

Є також процедура, яка дозволяє військовозобов’язаним чоловікам перевозити гуманітарну допомогу в Україну. Як отримати дозвіл швидко та законно, читайте за посиланням

''У коментарях під дописами мені іноді пишуть, що чули про перешкоджання у перевезенні гуманітарної допомоги через кордон. Якщо ви можете підтвердити конкретними фактами, що службовці умисно перешкоджають перевезенню гуманітарної допомоги, хоч люди, які везуть допомогу, виконали усі законні вимоги, повідомляйте про це у поліцію за номером 102. Якщо ви потребуєте консультації щодо отримання гуманітарної допомоги, звертайтесь у Львівську обласну військову адміністрацію'', - повідомив Максим Козицький.

Електронна адреса: [email protected]

Номери телефонів:
Якщо ви за межами Львівської області: 095 592 14 99
Якщо ви у Львівській області: 096 232 81 66

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ