Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Маляренко розповів, як Тимошенко вдалося "затерти" кримінальну справу щодо 7,6 млрд грн податкових боргів ЄЕСУ

Кандидат у Президенти, прем’єр Юлія Тимошенко не має підстав подавати до суду позов за наклеп проти Президента Віктора Ющенка щодо його останніх заяв про закриття справи щодо компанії «Єдині енергетичні системи України». Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив колишній голова Верховного Суду України Василь Маляренко.


Він підтвердив, що Тимошенко зверталася з касаційними скаргами до Верховного Суду, але не до нього особисто. «Ніхто мені не міг команд таких давати і не давав. Вони просто не знають, хто такий Маляренко – коли на нього починають давити, він починає чинити опір… І тому, як ви бачите, Верховний Суд не закривав кримінальної справи. Кримінальну справу закрила прокуратура», – сказав Маляренко.

За його словами, «єдине, що зробив Верховний Суд, він відхилив касаційну скаргу Юлії Тимошенко і сказав у цій ухвалі про те, що немає підстав її задовольняти, тому що вже це питання вирішене прокурором. Але якби прокурор це не зробив, то, звичайно, тоді б Верховний Суд зобов’язаний був розглянути касаційну скаргу і ухвалити відповідне рішення».

Минулого тижня в інтерв’ю Радіо Свобода глава держави заявив, що в 2005 році своє прем’єрство Тимошенко починала «з одного прохання до Президента: щоб я дав команду Маляренку закрити кримінальну справу на 7,6 мільярда гривень несплачених податків і несплаченої пені компанією ЄЕСУ, яку очолювала нинішній Прем’єр-міністр Тимошенко. По сьогоднішніх навіть мірках це близько мільярда доларів».

«Вона благала, щоб Маляренко – голова ВСУ – на моє прохання закрив цю справу. Вона підходила до мене разів сім. Потім приходить до мене Маляренко і каже: «Вікторе Андрійовичу, відгородіть мене від прем’єра, я не можу приходити на публічні зібрання, бо перше питання, яке я чую від Тимошенко, це закрийте кримінальну справу». Потім знаходиться Піскун, взамін на місце у списку Юлії Тимошенко, в одному з маленьких районів Дніпропетровської області, без явки на це засідання прокуратури, як сторони держави, закриває цю справу», – сказав Ющенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ