Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Марія Музичук здобула п’яту перемогу на чемпіонаті Європи з шахів

Випускниця Львівського державного університету фізичної культури Марія Музичук після двох поразок поспіль, на щастя, не знітилася, а перемогла росіянку Дарію Войт у матчі 9-го туру особистого чемпіонату Європи у Словаччині. Після цієї звитяги в активі Марії шість очок (5 перемог, 2 нічиї) і вона піднялася на 10-те місце.

Щоправда, скоротити відставання до лідера Музичук не вдалося, бо росіянка Валєнтіна Гуніна у звітному турі обіграла польську шахістку Клаудію Кулон. Інша українка Анна Ушеніна розійшлася миром з болгаркою Антоанетою Стефановою, котра на цьому чемпіонаті Європи виступає під прапором ФІДЕ. Перемогла у 9-му турі українка Юлія Осьмак (обіграла росіянку Маріну Нечаєву) і наблизилася до групи лідерів.

Отож, за два тури до фінішу Євро-2018 турнірне становище у лідируючій групі таке: Гуніна – 8 очок; по 7 – в активі чотирьох шахісток з-поміж яких і українка Анна Ушеніна; також чотири шахістки мають 6,5 очок, серед них – українка Юлія Осьмак; 6 – Марія Музичук і ще 11 шахісток.

Сьогодні, 18 квітня, у матчі 10-го туру Марія Музичук білими фігурами спробує обіграти грузинку Мері Арабідзе, Анна Ушеніна зустрінеться з Юлією Осьмак, а лідер турніру Гуніна чорними фігурами гратиме проти представниці Німеччини Елізабет Паєш. Завершальний ігровий день чемпіонату Європи – 19 квітня.

ЛДУФК

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ