Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Марія Музичук здобула шосту перемогу на Євро-2018

Випускниця Львівського державного університету фізичної культури Марія Музичук, обігравши грузинку Мері Арабідзе білими фігурами, здобула другу перемогу поспіль на особистому чемпіонаті Європи і за тур до завершення із 7-ма очками (6 перемог, 2 нічиї) перемістилася з 10-го на 7-ме місце, що дозволяє розраховувати на потрапляння у число перших 14-ти, які за підсумками чемпіонату Європи здобудуть путівки на майбутній Кубок світу.

У передостанньому турі очікувано чотири партії за участю шахістів лідируючої групи завершилися внічию. Зокрема, мирові угоди підписали: росіянка Гуніна – з німкенею Паєш, туркеня Аталік – з болгаркою Стефановою, українки Анна Ушеніна і Юлія Осьмак, полька Кулон – з росіянкою Горячкіною.

Отож, за тур до фінішу Євро-2018 турнірне становище лідируючої групи таке: Гуніна – 8,5 очок; по 7,5 – Ушеніна, Дзагнідзе, Стефанова, Паєш, Аталік; по 7 – мають українки Марія Музичук і Юлія Осьмак та ще п’ятеро шахісток.

Сьогодні, 19 квітня, у матчі заключного, 11-го туру Марія Музичук чорними спробує здивувати росіянку Поліну Шувалову, Анна Ушеніна також чорними стримуватиме атаки німкені Елізабет Паєш, лідер турніру Гуніна білими фігурами гратиме проти туркені Аталік, а Стефанова – з грузинкою Дзагнідзе.

ЛДУФК

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ