Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Маркіян Лопачак: Безпека – це базова потреба кожної людини

Як зазначив секретар Львівської міської ради Маркіян Лопачак, доки ми не почуваємо себе безпечно, доти не можемо дбати про жодні інші матеріальні чи духовні речі. У часі війни це питання є особливо важливим.
Секретар ЛМР Маркіян Лопачак

Він додав, що піклуватись про безпеку це справа не тільки правоохоронців, але й місцевої влади.

"Я тішуся, що нам у Львові нарешті вдалось посилити роботу у цьому напрямку. 

Упродовж декількох місяців депутати спільно з поліцією та працівниками виконавчих органів розробляли, а сьогодні затвердили на засіданні ЛМР комплексну безпекову програму – «Безпечене місто Львів». Вона розрахована на 5 років і передбачає цілу низку заходів як превентивного характеру, так і оперативного реагування. 

Один з основних напрямків – удосконалення системи відеоспостереження. За підрахунками правоохоронців, у Львові потрібно додатково встановити близько 5000 камер – і за рік це допоможе знизити злочинність практично у 5 разів. Ця річ є досить коштовною, тому запропонував колегам узаконити зобов’язання для забудовників – своїм коштом встановлювати камери відеоспостереження на кожній новій будівлі та підключати їх до міської системи (до речі, останні містобуди виконавчий комітет видавав уже з врахуванням цієї правки). 

Також з ініціативи колег-депутатів з «ЄС» затвердили програму «Безпека житлових кварталів», яка передбачає ще низку заходів у цьому напрямку. 

Сподіваюся, реалізація програм дозволить скоротити кількість злочинів і підвищити ефективність їхнього розкриття", - зазначив Лопачак на свій Facebook-сторінці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ