Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Маркіян Мальський повернувся до обов'язків почесного консула Австрії у Львові

Як зазначив Маркіян Мальський, почесне консульство Австрії у Львові, як дипломатична установа, впродовж десятиліть відіграє важливу євроінтеграційну роль для нашого регіону.

Після невеликої перерви ви повернулись до виконання обов'язків почесного консула Австрії у Львові, накопичився великий об'єм робіт які потребують вирішення?

Ідей і задумів є дуже багато, але на жаль епідеміологічна ситуація вносить свої корективи в будь які публічні заходи. Посольство і консульство не можуть зараз повноцінно проводити ту діяльність яку проводили раніше. Багато з того, що відбувалось, як в культурній так і торговій сфері, зараз на жаль немає, але багато що можна зробити і в онлайн форматі.

Ми віримо, що скоро зможемо проводити заходи і фізично. Коли це відбудеться ніхто не знає, скажу, що навіть відкладено святкування національного дня Австрії, тому, що зараз не можемо брати на себе відповідальність за людей і проводити масові заходи.

Бізнес теж іде в онлайн, розвивається електронна комерція. Дуже багато є запитів, які надходять в Україну, також є багато українських компаній, які шукають партнерів в Австрії. При візиті президента Зеленського в Австрію власне акцент робився на економічну співпрацю. І посольство та почесне консульство будуть активно долучатися саме до виконання тих домовленостей, які буди досягнені між президентами Володимиром Зеленським та Александером ван дер Белленом. Відповідно акцент цьогоріч буде саме на бізнесі. Нагадаю, що минулий рік був спільним роком культури, було проведено понад 160 різноманітних заходів.

Можна констатувати, що в нас є дуже теплі і гарні стосунки з Австрією і власне над їх поглибленням буде працювати почесне консульство у Львові.

З 8 по 12 жовтня у Львові відбудеться тиждень австрійського кіно. Чи можете щось розповісти про цей захід?

Все вірно, це регулярний захід, якій цьогоріч пройде в дещо іншому форматі, з дотриманням рекомендацій щодо проведення масових культурних заходів під час дії карантину. В цих складних світових умовах ми мусимо продовжувати розвиток суспільства і зокрема цей захід, який є щорічним. Австрійське кіно є дуже цікавим і сучасним. Львів'яни зможуть насолодитися цими витворами мистецтва і можливо це також наштовхне на нові задуми і наш кінематограф і наших митців.

А чи є вже якесь бачення, як буде розвиватись ситуація стосовно поїздок українських громадян в Австрію?

Це все залежить від епідеміологічної ситуації. Світ загалом не був готовий до такого розвитку подій. Австрія багато робить, для того, щоб їхній рівень захворюваності був низький і нам потрібно також працювати в цьому напрямку. Хочу вірити, що будуть послаблення, ми бачимо, що Україна декілька днів тому зняла заборону на в'їзд іноземців, це вже позитивно. Я думаю, що світ з кожним місяцем все більше навчиться жити з глобальним вірусом і хочеться вірити що ближче до нового року буде відновлено можливість пересування.

Австрія, як і Україна дуже сильно постраждала від значного зменшення потоку іноземних туристів і австрійський бізнес відчув значне зниження доходів, як і бізнес в Україні. І такі країни які є залежними від туризму зобов'язані організувати цей процес, щоб їх економіка вдало функціонувала.

Наскільки австрійський бізнес цікавиться Україною?

Найбільше Україною цікавляться ті компанії, які вже тут функціонують. Дуже мало з австрійських інвесторів покинули країну. Зараз є багато пропозицій та зауважень, яким чином іноземний бізнес може функціонувати в Україні. Кожного дня, є ті чи інші запити з австрійської стороні і ми багато робимо щоб відкрити Україну і Львів для австрійців. Адже є дуже багато молодих австрійців, які мало знають про Україну та Львів. І однією з місій почесного консульства є поширення цієї інформації. 

Ми будемо працювати над культурними заходами і за ними вже приходить бізнес. Адже багато людей, які відвідали культурні заходи у Львові є підприємцями і вони бачать економічні можливості, які дає для них Україна. Я впевнений, що інвестиційна політика України є правильною і скоро ми побачимо багато нових інвестицій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ