Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Марш рівності у Києві: вже затримано півсотні осіб

Від учора у центральній частині міста проводяться посилені заходи безпеки: за порядком стежать поліцейські та військовослужбовці Національної гвардії України, - повідомив відділ комунікації поліції Києва.

Приблизно о 6-й годині група осіб, а це більше 150 осіб, вийшли на перехрестя вулиці Володимирівська-бульвар Тараса Шевченка та перекрили дорогу на маршруті руху «Маршу рівності».

Із участниками акції спілкувалися співробітники поліції діалогу, однак вони відмовилися звільнити прохід. У результаті, аби уникнути провокацій і можливих сутичок, правоохоронці відтіснили їх із дороги. При цьому кількох чоловіків, які чинили опір та застосовували у бік правоохоронців газові балончики, затримали.

На цей час до управлінь поліції доставляють 28 осіб осіб, п‘ятьом правоохоронцям надають медичну допомогу.

Відомості внесенні до ЄРДР   за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 342  (Опір  працівникові правоохоронного органу) та ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Нагадаємо: сьогодні у Києві відбудеться «Марш рівності».

ОНОВЛЕНО на 7:45

Надійшла інформація, що біля готелю «Опера» відбувається сутичка між активістами та учасниками маршу. Правоохоронці затримали близько 20 осіб.

ОНОВЛЕНО на 8:15

На цей час до управлінь поліції для встановлення анкетних даних та надання пояснень загалом доставили 56 осіб.

ОНОВЛЕНО на 9:55

Поліція проводить фільтраційні заходи у місці проведення маршу, здійснюється перевірка речей і документів. Забезпечено чергування кінологів і вибухотехніків.

ОНОВЛЕНО на 10:05

Колона учасників "Маршу рівності" розпочала рух.  Правоохоронці забезпечують супровід.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ