Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Марина Порошенко відкрила у Дніпрі перший в Україні інклюзивний парк

Дружина Президента Марина Порошенко у місті Дніпро відкрила перший в Україні інклюзивний парк, який розташувався у сквері Героїв. Ідея його створення народилася під час робочої поїздки Першої леді в Дніпропетровську область 27 грудня 2017 року. Тоді було відкрито Інклюзивно-ресурсний центр у Солонянській школі № 1. Повідомила прес-служба Президента України.

Після започаткування роботи ресурсного центру розпочався етап розробки проекту інклюзивного парку та його втілення у життя.

За словами Марини Порошенко, інклюзивний парк – це парк рівних можливостей для всіх дітей без винятку. На території парку розташовані ігрові елементи з пандусами та без гострих кутів, під ногами – м’яке екологічно чисте покриття, що не ковзає. Для дітей із порушеннями зору – таблички із написами шрифтом Брайля і тактильна плитка.

У парку є гойдалки, на які можна заїжджати на інвалідному візку, незвичні будиночки, каруселі, гірки, лабіринт. Також деякі ігрові елементи сприяють розвитку координації та мислення малечі. Сенсорні панелі допоможуть вивчити кольори, предмети, у тому числі і англійською мовою.

Окрім того, у парку є місця для відпочинку облаштовані кріслами-мішками, гамаками. Відпочивати можна і просто галявинах, на траві. За допомогою електронного фортепіано й барабану відвідувачі зможуть створювати власні ритми й мелодії.

Автором проекту інклюзивного парку став дніпровський архітектор Сергій Дербін у співпраці з Фондом Порошенка. Обладнання, встановлене в парку, українського та закордонного виробництва. Загальна кошторисна вартість – 21 млн грн. фінансування робіт проводилось із обласного бюджету. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ