Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Масний четвер: у Трускавці відбулось Свято млинців та вареників

На Львівщині у Трускавці організували запусти в Масний четвер. Про це сьогодні, 27 лютого, повідомили Гал-інфо у прес-службі Трускавецької міської ради.
Фото ТМР

У греко-католиків та православних і з наступного понеділка, 2 березня, починається строгий Великий Піст. В українського народу є традиція перед постом проводити так звані Запусти, які в різних регіонах називаються по-різному – Масний або Жирний Четвер, Пущання, Запусти, Масляна та ін. Їхня суть полягає в тому, щоб смачно попоїсти тих молочних чи м`ясних страв, які заборонено споживати під час Великого Посту. В різних регіонах на Запусти готують пампушки, млинці, хрустики, вареники, м`ясні страви.

В СЗШ №3 м. Трускавця в останній тиждень перед Великим Постом теж вирішили провести такі Запусти у форматі Свята млинців та вареників. Свято відбулося в актовому залі сьогодні, 27 лютого. Звучали пісні, вірші, розповіді про звичаї та традиції українського народу, учні підготували насичену святкову програму. А після завершення концертної частини Свята млинців та вареників на всіх чекало частування смаколиками. Господині постаралися на славу – млинці з сиром, повидлом, маком та шоколадом були надзвичайно смачними. Бажаючі могли почастуватися і варениками з картоплею. На Свято млинців та вареників завітали директорка школи Галина Умнова, міський голова Трускавця Андрій Кульчинський, а також батьки учнів школи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ