Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Матіос скликає нараду через провокаційне відео захоплення Румунією українських територій

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що скличе нараду керівників МЗС, Генштабу, ГУР МОУ, СБУ та Служби зовнішньої розвідки через появу провокаційного відео захоплення Румунією території Буковини після початку широкомасштабної війни Росії проти України.

Про це Матіос написав у Facebook, передає Укрінформ.

"Буквально завтра особисто внесу до Єдиного реєстру досудових розслідувань дані про підготовку (зрозумілими, але процесуально не встановленими особами) до вчинення особливо тяжких злочинів, що посягають на територіальну цілісність української держави. У зв’язку з викладеними у статті доводами у вівторок проведу нараду з керівництвом МЗС, Генерального штабу та ГУР МОУ, Служби зовнішньої розвідки, а також в.о.обов`язків голови СБУ. Всі отримають законні доручення у межах кримінального провадження. Українська Держава є! Ми будемо за неї боротися", - написав він.

Як повідомляє Інформаційний спротив, в YouTube потрапило аматорське відео про те, як у 2022 році Румунія може, з метою захисту своїх громадян, гібридно окупувати Чернівецьку область України і частину Одеської області. Каталізатором для таких дій може бути активізація бойових дій на сході України, аж до повномасштабного наступу російських окупаційних сил.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ