Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Мати політв'язня Мустафаєва вийшла на одиночний пікет у Бахчисараї

Мати заарештованого кримськотатарського захисника та координатора кримськотатарського сервера Солідарності Мустафаєва вирушила на одиночний пікет у центрі Бахчисарая.

Про це пишуть у Фейсбуці Кримської солідарності.

В руках жінка тримає плакат з написом: '' Розмови в мечеті - не злочин! Поверніть мого сина назад!".

Венера Мустафаєва намагається привернути увагу громадськості до долі сина та завтрашнього судових засідань у Південному окружному військовому суді, де судова панель винесе вісім кримських татар мусульманам. Наразі захисник прав людини перебуває на утримання центру No 1 Ростова-на-Дону.

''Сервер завжди допомагав людям. Захищав тих, хто зіткнувся з несправедливістю, хто потрапив у біду, сім 'ї політв' язнів. Сьогодні йому потрібна допомога, наш захист. Ми не повинні допускати цих репресій ", - сказала мати політв ' язня в ефірі на сторінці дружини іншої фігури цієї справи Муміна Салієва.

У квітні 2019 року в Криму за участі матерів, батьків та дружин політв ' язнів. 70-річна Зера Сулейманова, мати Руслана Сулейманова, яку затримали офіцери ФСБ 27 березня 2019 року. Біля села Строгонівка Сімферопольського району з плакатом '' Мій син не терорист!".

31 серпня під час судових засідань публічний прокурор Євген Колпіков попросив другу бахчисарайську групу ув ' язнених суворого режиму від 15 років до 21 років.

Марлен Асанов прокурор просить всього 20 років з обмеженням свободи 1 рік 9 місяців і штрафом 800 тис. Мемет Білялов-21 років з обмеженням свободи 1 рік 11 місяців а Тимур Ібрагімов-20 років з обмеженням свободи 1 рік 9 місяців.

Ернес Аметов, прокурор звернувся до 17 років 6 місяців з обмеженням свободи 7 місяців. Сервер Зекірієва-15 років з обмеженням свободи 5 місяців, Сейран Салієв-19 років з обмеженням 6 місяців, Сервер Мустафаєв та Едем Смайлов-17 років з обмеженням свободи 6 місяців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ