Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Майбутні командири інженерних підрозділів ЗСУ виїхали на полігон

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки, що на Львівщині, триває польовий вихід курсантів факультету підготовки спеціалістів інженерного (оперативного) забезпечення Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного. Підполковник Антон Миронович, Медіа-група Національної академії СВ.

Майбутні командири інженерних підрозділів ЗС України, котрі здобувають фаху в стінах видового військового вишу, на практиці вдосконалюють теоретичні знання. На різних ділянках полігону вони, в буквальному сенсі, вчаться приборкувати стихії. А саме - тренуються у пошуку й протидії мінно-вибуховим пристроям, практикуються у створенні проходів в мінних загородженнях й завалах, наводять переправи й транспортують важку броньовану техніку через водні перешкоди, опановують навички із застосування водолазного спорядження та виконання інженерних й саперних робіт під водою тощо.

За словами начальника факультету підготовки спеціалістів інженерного (оперативного) забезпечення полковника Ігоря Горчинського, складні погодні умови та суворе полігонне середовище виключно сприяють якісній підготовці курсантів-інженерів.

-  Негода – це справжня саперна погода! Поки піхотинці й артилеристи ховаються від дощу та снігу, працюють сапери. Вони, зокрема, можуть готувати місцевість для висування наших військ у наступ, або навпаки, облаштовувати загородження для недопущення просування противника, - запевнив офіцер.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ